Ouderraad

De ouderraad… die helpen bij het schoolfeest zeker?

Helemaal juist! Maar de ouderraad doet veel meer!

De ouderraad tracht een brug te zijn tussen ouders en school. Natuurlijk kan u met al uw zorgen en ideeën steeds bij de directie en het team van leerkrachten terecht, maar indien u er op die manier niet uitkomt, staat de ouderraad voor u klaar.

Daarnaast vertegenwoordigt de ouderraad onze school mee in de schoolraad. Dit is een overkoepelende werking van de gemeentescholen naar het gemeentebestuur toe. Op die manier kunnen we belangrijke thema’s naar het gemeentebestuur doorspelen.

Maar een van de belangrijkste taken van de ouderraad is de ondersteuning van de school zowel praktisch als financieel. Waar helpende handen nodig zijn op school springt de ouderraad bij. Grootouderfeest, boekenverkoop, schoolfeest, … de leerkrachten roepen en de ouderraad staat paraat! Financieel schieten wij bij waar het schoolbudget tekort schiet. De kinderen krijgen op die manier een maximum aanbod van activiteiten zonder te raken aan de scherpe maximumfactuur. Zo schrijven wij jaarlijks met succes een brief naar de Sint, droppen de paasklokken jaarlijks een vrachtje boven de school, krijgen de bosklassers een centje mee, … .

De ouderraad … dat is altijd maar vergaderen!

Geen evenementen zonder mensen die de koppen bij elkaar steken! Daarom organiseren wij jaarlijks een aantal vergaderingen waarin de komende activiteiten georganiseerd worden en de voorbije evenementen geëvalueerd worden. De leerkrachten en directie zijn hier steeds bij aanwezig. Iedereen kan hier wel een bijdrage bij leveren. Sommigen hebben een talent tot organiseren, anderen hebben dan weer de juiste connecties om ons te helpen. Iedereen draagt zo wel zijn steentje bij!

Wie al dat vergaderen echter niet ziet zitten, maar wel graag de handen uit de mouwen steekt, kan zich ook steeds aanmelden als ‘helpende hand’. Zo kunnen we je snel contacteren als we je hulp kunnen gebruiken.

De ouderraad… ik heb daar geen tijd voor!

Geen centjes zonder activiteiten! En geen activiteiten zonder helpende handen! Maar vele handen maken het werk licht! Hoe klein je inbreng dus ook is, het maakt vaak een wereld van verschil voor de mensen die steeds paraat staan!

De ouderraad… ik ken daar niemand!

Kijk eens op onze facebookpagina (ouderraad gbs de pimpernel), daar vind je een voorstelling van onze leden! Spreek hen gerust aan en vraag meer uitleg over de werking!

Begint het stilaan te kriebelen en wil u graag ons team komen vervoegen? Dat kan op een van de volgende vergaderingen! Of spreek iemand aan van de ouderraad! Of contacteer ons via ons mailadres ouderraad@depimpernel.be!

Wil je weten wat er tijdens onze vergaderingen besproken wordt?

Lees hieronder onze verslagen:

(link naar verslagen)

Wie zijn wij?

Karolien

voorzitter
mama van senne en casper (3K)

Ilse

Penningmeester
mama van siebe (3L), Tijs (3K)
en Lieze (1KH)

Karen

ondervoorzitter
mama van seppe (2L) en sander (2K)

Carla

secretaris
mama van cas*, sep (3K) en liv (1KA)


Onze leden op een rijtje...

Ine

mama van siebe (5L)
en femke (3l)

Anoeshka

mama van tessa (3K)
en lisa (1KA)

Veerle

mama van guus (3L)
en pablo (1L)

Liesbeth

mama van yenthe (3K)
en cis (1KH)

Gert

papa van Artuur (1L)
en lowie (1l)

Wenke

mama van lumen (1KH)
en river

Carmen

mama van niels (5l)

?

iedereen welkom